Pečené prasátko a spousta skvělé zábavy. Na Obecní veselici do Skalky přišlo několik stovek návštěvníků

23. srpen 2015

Český rozhlas Olomouc, tentokrát ve spolupráci s regionálním Deníkem, začátkem srpna odstartoval svou tradiční soutěž Léto s pěnou, kdy každý den jeden z vás může vyhrát 20 půllitrů piva Holba. Během této soutěže jezdíme za vámi do různých obcí Olomouckého kraje. Ve třetím týdnu jsme navštívili Prostějovsko. Celý týden jsme zakončili Obecní veselicí ve Skalce.

V sobotu 22. srpna jsme vás pozvali na Obecní veselici, kterou jsme pořádali společně s obcí Skalka. Stovky návštěvníků si užili pěkné odpoledne. Na své si přišly i děti, které si zatančily zumbu s Veronikou v rámci vystoupení. Nebo si zaskotačily na skákacím hradě, případně si nechaly namalovat obrázek na obličej.

Obec Skalka připravila v rámci programu skvělé soutěže, například Hřebíky, kdy dobrovolníci zatloukali hřebík do dřevěné desky. Vyhrál ten, kdo jednou ranou zarazil hřebík nejhlouběji. Občerstvit jste se mohli nealko i alko nápoji, především studeným pivem. K jídlu bylo připraveno i grilované selátko. Také bylo možné koupit lázeňské oplatky nebo vyzkoušet skvělou čokoládu od regionálního výrobce.

Odpoledne s Českým rozhlasem Olomouc zahájila skupina No Limit, která zazpívala rockové písničky. Poté následovala Bubenická show, kdy tři bubeníky s vedlejší obce předvedli své umění.

Zumbu si užila spousta dětí

Příznivci folku si přišli také na své. O to se postarala přerovská tramp-folková skupina Špunt. Pak přišlo na řadu vystoupení dětí, které si zatančili zumbu s instruktorkou Veronikou. Pak nastoupila Hudební skupina Dětského domova v Olomouci, která spustila české hity od Olympiků, Turba, Katapultů, Hany Zagoroé a dalších zpěváků či skupin.

Při jejich vystoupení se opět zaplnil taneční parket. Na závěr večera svůj um ukázali i senioři Druhý dech z Kralic na Hané, kteří vystoupili s programem Tenkrát na Západě.

Už máme za sebou třetí týden soutěže Léto s pěnou a další Obecní veslici. Teď se těšíme na setkání s vámi v následujícím týdnu na Olomoucku a v sobotu v Babicích u Šternberka. Na tuto Obecní veselici Senior Klub Babice připravil soutěž „Nejlepší koláč“, do které se může zapojit každý, do má chuť. Své výrobky přineste hodnotící komisi mezi 11.30 – 12.00 do kiosku na fotbalovém hřišti v Babicích.

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.