Přijďte se podívat, jak vypadá živé vysílání. Zveme vás do Lipníku nad Bečvou

20. červenec 2016

V pátek 22. července se vám budou redaktoři Českého rozhlasu Olomouc hlásit z Lipníku nad Bečvou. Ve 13:00 hodin pak na náměstí T. G. Masaryka odstartuje živé vysílání pořadu Česko, země neznámá, který uslyšíte na všech regionálních stanicích Českého rozhlasu.

Přijďte se v pátek 22. července mezi 9:00 a 16:00 hodinou setkat na náměstí T. G. Masaryka s našimi redaktory Mirkem Kobzou, Alešem Spurným a dalšími.

Poslechnete si zajímavé rozhovory přímo s nimi a i dalšími zajímavými lidmi. Vyzkoušíte si pravidelnou soutěž Českého rozhlasu Olomouc Hřebíky.

Posluchači, kteří nemají možnost přijet přímo do Lipníku, nepřijdou zkrátka. Právě Mirek Kobza a Aleš Spurný se během dne budou hlásit do vysílání se zajímavými reportážemi z různých míst Lipníku. Aleš Spurný se ozve z věže kostela sv. Jakuba nebo z meditační zahrady, Mirek Kobza zase poví zajímavosti o jedinečné výstavě Kov ve městě.

Kostel sv. Jakuba Většího v Lipníku nad Bečvou

Ve 13:00 hodin začne přímý přenos pořadu Česko země neznámá s Pavlem Kudrnou. Během této hodinky si poslechneme cimbálovou muziku Okybača, vyprávění o zajímavých domech na náměstí a pozveme všechny na Svatojakubské hody, které se o víkendu v Lipníku konají.

„Český rozhlas Olomouc právem používá slogan Rádio vašeho kraje. Pro posluchače totiž vysíláme, ale i pořádáme akce, v celém Olomouckém kraji, a právě během letních měsíců jezdíme mimo Olomouc nejčastěji. Den Českého rozhlasu Olomouc v Lipníku nad Bečvou je naší první příležitostí v letošním roce setkat se s veřejností a již teď víme, že během prázdnin bude následovat minimálně ještě pět podobných akcí,“ uvedl Josef Podstata, ředitel Českého rozhlasu Olomouc.

Socha z kovu v Lipníku nad Bečvou

Přijďte se v pátek podívat, jak probíhá živé vysílání a strávit den s Českým rozhlasem Olomouc v Lipníku nad Bečvou.

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.