Užít si frontu? Tu na zázraky se skupinou Málem králem rozhodně

21. únor 2017

Dva dny před Vánocemi mi přistála v poště písnička Fronta na zázraky. V tom tradičním čase nestíhání, dodělávek a záplavě (h)různých pokusů o nové sváteční písně mě zasáhla svou přirozenou jednoduchostí natolik, že obratem letěla pozvánka na koncert.

Jisté nebylo vůbec nic. Mají vůbec ti dva kluci, kteří stojí za prapodivně nazvanou skupinou Málem králem nějaké další písničky? Vystačí jim repertoár na regulérní koncert? Bude se jim vůbec chtít z Prahy přijet a v jaké sestavě?

Ukázalo se, že autorský tandem, zpěvák Filip Sázavský (syn člena legendárních Nerez) s kytaristou a zpěvákem Martinem Chobotem (ano, kytaristou od Ewy Farne), zjevně má rád výzvy. Koncert prostě bude a zbytek zůstává v rovině překvapení.

Tedy až na to, že v mezičase Málem králem stihli připravit další parádní písničku Loňský sníh, kterou už představili jako folkové duo v jedné hudební televizi, ale v jaké konkrétní sestavě přijedou do Olomouce se teprve uvidí.

Dělat si z toho dopředu těžkou hlavu je zbytečné. Poučení z jejich prvního hitu je jasné: žijte přítomností. Tak si teď pouštějte - pro mě stále sdělné (kolik já toho už jako otec prošvihl) - video k písničce Fronta na zázraky, a až bude 22. února, tak prostě přijďte.

Koncertní středa Českého rozhlasu Olomouc vám ve Velkém studiu na Horním náměstí 21 nabídne vystoupení skupiny Málem králem. Začátek je přesně ve 20 hodin, vstupné 50,- Kč a přenášíme ho živě na YouTube. Ovšem být přímo u toho a nechat se překvapit okamžikem...

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.