Guláš ze zelených fazolek

9. duben 2015

Zelené fazolky jsou nejen zdravé, ale i nízkokalorick. Všechny fazole jsou bohaté na železo, vápník, draslík, hořčík, mangan, vitamíny skupiny B, spoustu nukleových kyselin a bílkovin. Zelené fazolky navíc obsahují i spoustu vitamínu C a kyselinu listovou. A také spoustu vlákniny.

Suroviny: 400 g zelených fazolek, 400 g odřezků z krůtího masa, 100 g uzené slaniny, 1 lžička bazalky, 2 cibule, 4 brambory, sůl, pepř, petrželová nať

Postup: Fazolky omyjeme a nakrájíme. maso nakrájíme na menší kousky, omyjeme a necháme okapat. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka a osmažíme. Přidáme maso, fazolky, prolisovaný česnek, opepříme, osolíme, posypeme bazalkou, podlijeme horkou vodou a přikryté dusíme do poloměkka. Přidáme brambory nakrájené na kostky, podlijeme potřebným množstvím horké vody a dusíme do měkka. při podávání posypeme nakrájenou natí.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka