Aktivní cvičitelka aerobiku Eva Nováčková oslavila 85 let

21. červenec 2014

Paní Eva Nováčková oslavila v říjnu 85. narozeniny, ale věřte, tento věk byste stále aktivní cvičitelce nejen aerobiku rozhodně netipovali.

Eva Nováčková se narodila v Olomouci a k zájmu o pohybové aktivity ji inspiroval strýc, učitel tělocviku a češtiny. Také mladá Eva chtěla studovat na vysoké škole a potom učit, jenomže špatná finanční situace rodiny donutila mladou dívku jít místo studií pracovat.

Eva Nováčková si i v seniorském věku život opravdu užívá. Cestuje, pohybové aktivity má každý den a letos k nim přidala také studium na Univerzitě třetího věku v Olomouci.

Snaží se probouzet také u dalších seniorů touhu po aktivním a radostném způsobu života. Je přesvědčena, že také senioři mohou prožívat šťastný život, chodit mezi lidi a mít své přátele a pozitivně laděnou mysl, ale je potřeba chtít!

Pětaosmdesátiletá paní Eva Nováčková je zkrátka úžasná žena. A věřte, že stojí za to se s ní setkat a poslechnout si její životní příběh ve Větrníku Českého rozhlasu Olomouc. Ten jste si mohli poslechnout v prázdninové repríze v úterý 22. července.

autor: zos
Spustit audio