Barvy ženy, barvy zemí

20. říjen 2014

Letošní zdařile barevně laděný podzim doplní barevné vyprávění výtvarnic z Ćeska, Gruzie a Japonska. Jejich díla a dílka na cestách mnohdy vznikají nebo jsou cestami inspirovány.

Podzim se vybarvuje, a tak i my si v Hostu na cestách dopřejeme trochu barev. Setkání se třemi mladými ženami - výtvarnicemi na cestách bylo setkáním mezinárodním.

Japonku, Gruzinku pozvala do České republiky na zámek v Hradci nad Moravicí zpěvačka a výtvarnice Martina Trchová.

Takako Morishita je z Japonska, Anna Lagidze z Gruzie. Spolu s nimi přijelo do Bílé věže i jejich umění v podobě obrazů a worshopu. Při něm se v Hradci nad Moravicí setkaly s návštěvníky zámku, a tak projekt s názvem „Barvy ženy“ doplňovaly i barvy zvuků různých jazyků.

A jaké barvy přisuzují naší zemi? Gruzínka Anna by nám dala žlutou. Je pro ni symbolem úsměvu a přijetí u nás. Japonka Takako by přidala zelené pozadí a více rozestřené oranžové.

autor: Eva Stryková
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.