Budil jsem se strachem o naše koně

15. květen 2014

"V mládí jsem se v noci budil strachem o naše koně, aby nedostali koliku a neuhynuli. Až později jsem si musel říct: Kdybych se měl o každého zvířecího pacienta takto obávat, vůbec bych tu veterinu vlastně nemohl dělat."

Veterinární lékař Vojtěch Coufalík pochází z hanáckého gruntu. Na studia se dostal náhodou – rodiči byl původně určen jeho starší bratr. Ale osud to zařídil jinak a talentovaný student se stal jedním z nejúspěšnějších absolventů brněnské fakulty veterinární medicíny.

Mnozí jej znáte z praxe v jeho obvodu v Dubu nad Moravou. Proslavil se ve své době zaváděním nových léčebných postupů, o kterých přednášel na světových kongresech dokonce i v Austrálii, ke spolupráci si ho svého času vybral pro své družstvo i tehdy slavný a úspěšný František Čuba ze Slušovic.

Jaká byla veterinární medicína dříve a jaká je dnes? I o tom bude povídat veterinární lékař a také spisovatel doktor Vojtěch Coufalík.

autor: zos
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.