Dan Reed zazpíval dva hity přímo v našem vysílání

27. leden 2015

Před čtvrtstoletím skupina Dan Reed Network byla na vrcholu popularity a zahrála si také před Rolling Stones na památném prvním koncertě této kapely u nás na Strahově.

Lídr skupiny navštívil v sobotu odpoledne před svým sólovým koncertem v Olomouci naše studio. Vzpomínky na dobu, kdy se "Kameny valili do Prahy" má stále čerstvé i Dan Reed.

"Hráli jsme se Stones asi 25 koncertů, ale to pražské bylo jedinečné. Bylo tam největší publikum a nálada mezi lidmi byla úžasně uvolněná," usmívá se i po letech americký zpěvák. Kapela se nedávno dala znovu dohromady.

"Chybělo nám společné hraní, ta chemie spojená s fungováním Dan Reed Network. Hráli jsme doma v Americe, ale odehráli jsme několik koncertů i v Evropě. Bylo to skvělé a na příští rok plánujeme vydání nového alba," naznačil další fungování kapely Dan Reed.

Aktuálně mu vychází nové sólové album "Transmission", které by mělo být k mání v březnu. "Doba je těžká, temná. Chtěl jsem, aby písničky z něj byly světlem, které lidem zlepší náladu, prosluní den," řekl Dan ke své novince, ze které přímo v našem rozhlasovém studiu zahrál písničku "What Dreams May Come", inspirovanou filme Robina Williamse.

S Danem dolaďujeme možnost celého koncertu v Českém rozhlasem Olomouc během letošního jara.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.