Daruj chvilku s Českým rozhlasem Olomouc

14. duben 2015

Přijďte si dnes poslechnout ukázky z knihy Miroslava Kobzy Povídánky od nitěných knoflíků.

Miroslav Kobza pro vás připravuje pravidelný pořad Od Pradědu na Hanou a také reportáže z Olomouckého kraje do cyklu Přímo z místa. Za tuto knihu Miroslav Kobza obdržel v letošním roce Cenu města Zábřeh.

Povídánky od nitěných knoflíků se vracejí do dob, kdy se v horských chalupách na Zábřežsku scházeli sousedé při tradiční zimní obživě, obšívání knoflíků. Ty většinou měli reálný základ, ale vypravěčí si je někdy přikrášlovali. Většina příběhů z této knihy má reálný základ a jejich hrdinové jsou historické osobnosti. Jejich osudy jsou však dokresleny fantazií autora. Číst z knihy bude Jiří Nebenführ.

Večer s literaturou se koná v rámci projektu Daruj chvilku s Českým rozhlasem Olomouc v úterý 14. dubna od 20.00 hodin v Kulturním a společenském centru ArtUm na Sokolské ulici v Olomouci.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.