Dornova metoda srovnává náš podvozek

18. září 2016

Jde o jemnou manuální terapii, při které se klouby a obratle klienta uvádějí do správné polohy. Hledá se příčina problémů. Máte skoliózu, lordózu, vychýlený obratel, vyhřezlé ploténky tenisový loket nebo halux? Vyzkoušejte tuto nebolestivou metodu, která už po pár ošetřeních přináší úlevu.

„Našlo by se asi málo lidí, kteří mají obě nohy stejně dlouhé. Téměř vždy je jedna kratší, problémy mají hlavně ženy, které jsou zvyklé dávat si nohu přes nohu. Takže je musím srovnat, tu kratší nohu natáhnout. A už tím vyřešíme podstatnou část problému,“ říká Pavel Procházka.

Nespoléhejte ale jen na odborníka, cvičit musíte i vy sami doma. Terapeut vám předvede tzv. „ručníkovou metodu“, cvičení s pomocí ručníku. „I když teď raději používáme pásek z juda, ten není tak tlustý, lépe se drží v ruce,“ dodává. Třeba takový hallux (vbočený palec) srovnáte během tří, čtyř měsíců, ale nesmíte polevit.

Dornova metoda PLUS je nebolestivá, je jednoduchá a taky bezpečná. Terapeut nikdy ničím neškube. Jen se jemně tlačí palci na určitá místa, klient vždy spolupracuje. Podstupují ji děti i staří lidé.

Dobré výsledky mají terapeuti s migrénami, tinnitem (zvoněním v uších) anebo léčbou neplodnosti, kdy vracejí posunutou kostrč do správné polohy.

autor: voj
Spustit audio