Dva vrcholy ve dvou pohořích ve dvou dnech

11. srpen 2014

Holba Běh na Šerák se uskuteční v sobotu 9. srpna

Aby se běžci dostali první den do cíle, který je na vrcholu Šerák u horské chaty Jiřího (1320 m. n. m), musí uběhnout 9 500m s převýšením 905m a poběží po cestách Hrubého Jeseníku. Do Rychlebských hor, kam se závodníci vydají druhý den, kdy musí zdolat v rámci Běhu na Sokolí vrch 6 000m s celkovým převýšením 550m.

Běh na Sokolí vrch

4. ročník závodu Holba Běh na Šerák je součástí ,,SUPER" Českého poháru v běhu do vrchu. Již podruhé se bude jednat o unikátní jesenický dvojzávod společně s Během na Sokolí vrch.
Něco navíc? Letos se jedná první den o Mistrovství ČR v běhu do vrchu mužů, žen, juniorů a juniorek, který je organizován TJ Šumperk pod záštitou Českého atletického svazu, a současně se jedná o nominaci na Mistrovství světa v běhu do vrchu v Itálii.
Vítězové dvojzávodu v roce 2013? Tomáš Blaha z AK Asics Kroměříž první den potřeboval pouhopouhých 46:43,00, aby vyběhl na Šerák. Petra Pastorová z MK Seitl Ostrava zdolala stejný vrchol za neuvěřitelných 53:54,00.

Holba Beh na Šerák.JPG

Doprovodné akce? Závod všestrannosti pro děti s účastí dětí z dětských domovů z Jeseníku-lázní, Černé Vody a Šumperka, Jesenický kondiční běh, Dětský běh AC Bobrovník.
Další informace na www.behnaserak.cz.

Běh na šerák  - děti.jpg

Český rozhlas Olomouc vysílá na start a hlavně do cíle obou závodů svého redaktora.
Fanděte spolu s námi ve víkendovém vysílání !

autor: Kamila Ivanová
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka