Ivan Mládek, Viktor Preiss i Hana Maciuchová vás pobaví na přelomu roku

28. prosinec 2016

Závěr starého roku a začátek nového by měl být ve znamení zábavy, chybět by ale nemělo ani zamyšlení. To vše jsme se snažili naplnit v našem víkendovém programu.

Chybět nebudou opravdoví mistři zábavy současnosti i minulosti, nabídneme vám také na Prix Bohemia Radio 2016 oceněný výkon Viktora Preisse.

Na Silvestra vás naladí už dopoledne trio Mládek, Plačková, Mrázek

Dobré ráno nemůže chybět v našem vysílání ani poslední den v roce, celý blok můžete poslouchat tradičně od 5 až do 9 hodin. Po obvyklém sobotním náboženském magazínu Mezi nebem a zemí jsou od 10 hodin připraveny dvouhodinové Silvestrovské pochoutky s Ivanem Mládkem, Lenkou Plačkovou a Janem Mrázkem.

K dobrému obědu si můžete hrát sami, stačí zavolat do poledních Silvestrovských písniček na přání, které se ponesou v rytmu folklóru a dechovky. Po 13. hodině se nebudeme loučit jen s rokem 2016, ale také s pořadem Co vy na to, doktore. Závěrečný díl přinese sestřih toho nejlepšího, co napadlo při glosování nejrůznějších témat hosty tohoto pořadu.

Ivan Mládek

Odpolední menu vám nabídne možnost zasoutěžit si v kvízu Silvestrovské hřebíky, nebude chybět ani vzpomínka na osobnosti zábavy ve Hvězdných návratech, tentokrát zaměřených na léty prověřené rozhlasové silvestry.

Podvečer od 17 hodin bude patřit Silvestrovským starým peckám. Jsou nachystány tři desítky hitů z minulého století, které můžete doprovodit až do 19 hodiny esemeskami a telefonickými vzkazy pro své blízké a kamarády.

O zábavu určitě nebude nouze ani ve společném vysílání Regionálních studií, kde určitě stojí za zvláštní upozornění čas od 21 hodin, kdy na vás čeká premiérová Silvestrovská humoriáda s řadou osobností, které se na pořadu během celého roku podílí.

Na Nový rok se Sandym Noskem Na cestě nový krok

Po silvestrovských oslavách někteří možná půjdete spát s naším Dobrým ránem, které po 9. hodině vystřídá pořad Přímo z místa. Společně s Mirkem Kobzou se můžete vypravit Po stopách jesenických pověstí. V dopoledních, mimořádně dvouhodinových, Novoročních pochoutkách vám budou dělat společnost režiséři Antonín Procházka , Gustav Oplustil a Jiří Adamec.

Viktor Preiss

Polední písničky na přání budou v neděli jako obvykle patřit písničkám z bohaté studnice lidovek a dechovek. Čas mezi 13. a 14. hodinou bude v roce 2017 patřit Sandymu Noskovi a jeho pořadu Na cestě. A začne rovnou 1. ledna.

Po 16. hodině si můžete v premiéře poslechnout sestřih besedy Hany Maciuchové z Velkého studia Českého rozhlasu Olomouc, která se uskutečnila v rámci Prix Bohemia Radio 2016. Na tomto festivalu v Olomouci byl také oceněn herec Viktor Preiss za roli v rozhlasové hře Pavla Molka Má protentokrát obsazená vlast. Zaposlouchat se do ní můžete po 18. hodině.

Věříme, že také přelom roku pro vás bude ve společnosti Českého rozhlasu Olomouc zábavný i příjemný. Pěkný poslech!

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.