Jak vzniká rozhlasová pohádka? I to se dozvíte na Dopoledni s Rádiem Junior

9. březen 2017

Písničkami, bláznivinami a divadlem oslavilo Rádio Junior první březnový den své čtvrté narozeniny. Tato stanice Českého rozhlasu vysílá pro děti a také dospělé, kteří se chtějí v jejich světě lépe orientovat.

Nejmladší posluchače Českého rozhlasu provází vysíláním i spousta pohádkových postav jako je víla Budínka, skřítek Hajaja, ale hlavně rozhlasové strašidlo Ušoun Rušoun.

Právě s ním se můžete potkat na Dopoledni s Rádiem Junior. Na letošním festivalu Prix Bohemia Radio to bude dokonce hned dvakrát.

„Program je zacílen primárně na školy, přesněji žáky prvního stupně. Určitě ale uvítáme i maminky, babičky a děti jakéhokoliv věku,“ zve na akci Blanka Bumbálková z Rádia Junior.

Dopolednem děti provede Šárka Fenyková spolu s Janou Rychterovou, kterou mohou posluchači Rádia Junior znát z vysílání. Je nejen moderátorkou, ale také zpěvačkou této stanice a je známá především svou tvorbou pro děti.

Dopoledne s Rádiem Junior plné her

„Děti se mohou těšit na spoustu písniček a her. Budou moci nahlédnout do zákulisí rozhlasového vysílání a dozví se, jak vzniká rozhlasová pohádka a kdo všechno se na jejím vzniku podílí,“ uzavírá Blanka Bumbálková.

Těšíme se na vás 22. a 23. března vždy od 10 do 12 hodin v Laudonově sálu Pevnosti poznání.

autor: and
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.