Katarína Knechtová hostem Větrníku

Ani v České republice se snad nenajde nikdo, kdo by neznal její hlas. Slovenská zpěvačka Katarína Knechtová.

Hit "Zpomál" zněl před osmi lety ze všech rádií a následně celkem úspěšně zabodoval i na reklamním trhu. Navíc o pár let později byla podobné úspěšná i píseň pro film Juraje Jakubiska "Bathory" s názvem "Moj bože".

Hudební ostruhy začala mladá Prešovčanka sbírat ještě před ziskem občanského průkazu, když si ji všimli bratři Táslerové ze skupiny IMT Smile. Po úspěšných koncertních i studiových letech Katarína Knechtová před koncem milénia stála u zrodu skupiny Peha, se kterou natočila čtyři výtečná alba.

Slovenští Cranberries korunovali svůj úspěch v roce 2005 hitem "Zpomál", po kterém se cesty hlavní protagonistky a zbytku kapely rozešly. Po odpočinku od zpívání vrátil Knechtovou do světel ramp zájem Jakubisků o píseň do vznikajícího filmu o Čachtické paní.

Sólový debut slavil úspěch a následná "Tajomstvá", produkovaná bubeníkem Depeche Mode ukázala širší možnosti zpěvačky. V loňském roce se blýskla nádhernou baladou "Isabel" pro méně známý český film.

V prázdninové repríze toho nejlepšího, co jsme pro vás natočili, jste rozhovor s Katarínou Knechtovou slyšeli v úterý 5. srpna.

Spustit audio