Každá nová zkušenost je dar

Beata Rajská zkouší dělat různé věci. Známe ji především jako módní návrhářku. Její modely oblékaly řadu let miss, na nejrůznějších večírcích a slavnostních akcích v nich můžete vidět zpěvačky, herečky i podnikatelky.

Ale dopřávají si je i ženy, které prostě chtějí dobře vypadat a které chtějí obohatit svůj šatník.

Beata Rajská se navíc vrhla na studium angličtiny, dodělává si doktorát na univerzitě v Hradci Králové a píše fejetony. V závěru tohoto roku jí vyjdou knižně.Pochází ze slovenského Liptovského Mikuláše, Střední průmyslovou školu oděvní vystudovala v Trenčíně, pak následovala Filozofická fakulta Univerzity Komenského v Bratislavě.

Učila, porodila dva syny a na přelomu tisíciletí založila společnost Beata Rajská – design, s.r.o. Daří se jí. Svůj život dělí mezi Žďár nad Sázavou a Prahu, hodně cestuje, ale vyhovuje jí to.

Pátek 7. listopadu stráví v Olomouci a najde si také čas pro vás. Povídání s Beatou Rajskou poslouchejte hodinku před polednem.

autor: voj
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.