Máte fádní fasádu?

6. duben 2014

Platí ještě, že jsme národ lososových, pistáciových či pomerančových interiérů, případně si doma na stěnách pěstujeme "meruňkový mor"? Nechte si poradit, jak správně vymalovat podle nejnovějších trendů!

Štětka, nebo váleček? Z jakých materiálů a jak velké? Který typ barvy a jaký odstín do jakého pokoje? Svépomoc, nebo stále raději "pan mistr" - profesionální malíř pokojů? Bořek Volný si do jarně laděné Dobré rady pozval Zdenku Skopalovou, která zákazníkům dennodenně trpělivě radí s výběrem a mícháním barev a také s dalšími "vychytávkami" při renovaci interiérů.

Jaké jsou trendy v malování pokojů za poslední léta, případně "kurz, směr" té aktuální sezóny? Objevujeme nové a nové kombinace a variace, anebo se čas od času vracíme třeba k neutrální "bílé klasice"? A mění se složení či dokonalost a účelovost jak interiérových, tak exteriérových (fasádních) barev a nátěrů? Co je to penetrace v kontextu výmalby interiéru a proč na ni odborníci nedají dopustit?

Jak co nejlépe a co nejvýhodněji postupovat při malování, ale také při tapetování? Na co nezapomenout předem a jak řešit případné nehody při samotném pracovním postupu?

autor: Bořek Volný
Spustit audio