Michal Kratochvíl na cestě mezi golfové profesionály

V osmi ho začal hrát, ve dvanácti se chtěl stát trenérem, v patnácti si uvědomil, že by mohl být profesionálním hráčem a letos se jím stal. Michal Kratochvíl, první profesionální hráč golfu z Olomouce.

Kdo si někdy zkusil pár golfových odpalů ví o bolesti celého těla na druhý den své. Golfový hráč jich běžně v rámci tréninku absolvuje i několik se, což lehce boří idylickou představu o sportu, ve kterém prostě párkrát bouchnete do míčku a vlastně se jenom celý den procházíte po "greenu".

Golfisté to mají podobně jako boxeři. "Jakmile se vám podaří přejít mezi profesionál, smíte hrát už jen s nimi, turnaje amatérů jsou minulostí," vysvětluje Michal, který zatím stačil absolvovat jen čtyři turnaje, takže o nějakém žebříčkovém postavení to v tuto chvíli není.

Příští rok už by se měl pohybovat na okruhu v Německu a Rakousku, což bere jako posun dál. A sen? "Každý golfista sní o Masters, to je vrchol. Ale golf bude už za dva roky na olympiádě," naznačuje Kratochvíl a přestože já si o zeleném saku myslím své, jemu přeji, aby ho mohl obléct.

Spustit audio