Povídání nad koncertním 2CD Pavola Hammela

14. červenec 2014

Velmi příjemným hostem Větrníku byl také Pavol Hammel, který byl zrovna na miniturné po českých a moravských městech a přinesl s sebou na rozhovor i nové koncertní dvojalbum, které doprovodilo naše povídání.

Legenda československého písničkářství se zapsala do srdcí fanoušků celou řadou dodnes krásných alb, spoluprací s Mariánem Vargou a Radimem Hladíkem. Největšími hity ale zůstávají "Medulienka" a "Učitělka tanca".

"Medulienka je krásná, napsali jsme ji kdysi s mladičkým Františkem Griglákem a hraji ji dodnes. Učitělku už si fanoušci musí opravdu hodně vytleskat," charakterizuje svůj dnešní vztah k oběma hitům Pavol.

V loňském roce připravil pro fanoušky 2CD koncertních nahrávek. "Kromě hitů a mně blízkých písní zde fanoušci najdou i dvě skladby ze scénického baletu "Everest". A rád bych upozornil na písničku "Ľalia poľná", kterou jsme díky možnosti nahrávat v koncertním sále Slovenského rozhlasu natočili s klasickými varhanami," prozradil Hammel.

Celý rozhovor si můžete poslechnout znovu v rámci prázdninových repríz toho nejlepšího, co jsme pro vás natočili, ve čtvrtek 28. sprna. A už teď se můžete těšit na koncert ve Velkém studiu Českého rozhlasu Olomouc ve středu 29. října od 20:00 hodin, kdy zahraje Pavol Hammel Trio.

Spustit audio