Pročistěte si své tělo po zimě, radí gemmoterapeutka Jarmila Podhorná

5. duben 2017

Teď je optimální čas. Myslete hlavně na játra a žlučník, nejvíce zanešené orgány. A pak také ledviny. Výborný na játra je ostropestřec, jalovec, na ledviny lichořeřišnice a vřes, na celkové pročištění buďto bříza nebo jasan. A na očistu cévního systému zabírají pelargónie a kaštan.

„Zaměřte se na to, s čím máte problém, ale zařaďte si do kúry i čistění těch nejdůležitějších orgánů,“ dodává známá bylinkářka z Brodku u Konice.

Každý člověk je jiný a z toho je potřeba vycházet. Čím starší člověk, měl by si tělo čistit důkladněji a déle, má toho v něm samozřejmě usazeno víc. A když má člověk nějaké problémy, má se na ně zaměřit konkrétně. Nasadit čistící kúru a přidat kapky na daný problém.

Jarmila Podhorná určitě doporučuje i pití čajů. Pomáhají nám dostat ven z těla to, co tam nemá být.

Také vás trápí vleklé problémy s kašlem. Jak se ho zbavit? „Co mám zkušeností, tak je důležité zbavit se baktérií. Doporučuju určitě žampion. Směs respiro je výborná a k tomu je dobré přidat gemmoterapeutikum z černého rybízu, který nám stimuluje nadledvinky a působí i regeneračně na sliznice. A sem tam je dobré vzít si trošku grepu a kloktat.“

Jednotlivé kúry můžeme opakovat. Většinou se berou dvě stejné po sobě. „Pokud člověk navíc ještě zjistí, že ho trápí něco dalšího, může zařadit i další přípravek,“ doporučuje Jarmila Podhorná.

autor: voj
Spustit audio