Projeďte se s Michalem Vičarem Embéčkem kolem světa

17. říjen 2017

Student psychologie Michal a student žurnalistiky Martin se vydali na cestu kolem světa 40 let starým automobilem, Škodou 1000 MB z roku 1969. A to bez jakýchkoli znalostí automechaniky. Jejich výprava trvala sedm měsíců a trasa vedla přes čtyři kontinenty. Na cestách museli bratranci několikrát svou škodovku zvanou Julii opravovat a domlouvat jí, aby se s nimi vrátila zpátky do vlasti.

Poznali, jak silně řehtá v různých zemích byrokratický šiml, jak krásné jsou stopařky v různých zemích světa i jak se vyhnout zkušeným překupníkům drog. Michal a Martin procestovali Evropu, Asii, Severní a Jižní Ameriku a po téměř 40 000 kilometrech si splnili svůj sen a vrátili se šťastně domů.

Logo

Třebaže kniha byla vydána téměř před deseti lety, její obsah nezestárnul. Je to příjemné, vtipné a nápadité čtení, plné neotřelých postřehů.

Do desetidílné četby na pokračování, kterou připravil Jan Sulovský, se zaposloucháme v Počteníčku Českého rozhlasu Olomouc od 1. října až do 3. prosince každou neděli v 18:04 hodin. V režii Tomáše Soldána účinkují Jan Ťoupalík a Jaroslav Krejčí. Šťastnou cestu!

Na cestě
autor: sul
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.