Status Quo na začátku 80. let definitivně vystřelili k výšinám

23. prosinec 2016

Skupina Status Quo se zdála být na přelomu 70. a 80. let na odchodu. Prodeje desek zvolna klesaly (a to o stahování ještě nikdo nic netušil!), a tak jejich vydavatelství zareagovalo dle očekávání. Na jaře roku 1980 skupině vyšla kompilace 12 Gold Bars a sestava hitů zafungovala skvěle.

Nakoplo to i samotnou kapelu. Vyrazila do Dublinu na natáčení nového materiálu, které bylo natolik vydařené, že z něj vzešly hned dvě řadové desky. Ta první se jmenovala Just Supposin´..., která po svém vydání v závěru roku 1980 dosáhla na 4. místo žebříčku.

Výrazně tomu napomohl pilotní singl a otvírák alba "What You´re Proposing", který dodnes patří k nejúspěšnějším od Status Quo. Skrytou perlou je závěrečná skladba Rock´n´Roll, kterou pro singlové vydání připravili pouze prozíraví Španělé.

Výborných skladeb je ale na albu víc, některé z nich jsme si připomněli v Legendách Českého rozhlasu Olomouc. Poslechněte si.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.