Tipy na léto na Zábřežsku

24. červenec 2014

Léto je časem dovolených. Mnozí z nás často jezdí na rodinnou dovolenou do cizích zemí a ani nás nenapadne, že úžasné zážitky můžeme nastřádat doslova za bukem v našem kraji. Dobrá rada nabídla tipy na vyžití v přírodě na Zábřežsku. Jejím hostem byl vedoucí Sport & Relax centra Bozeňov.

Málokdo z Olomouckého kraje tuší, že například Bozeňov se v posledních měsících proměnil. Můžete tu strávit dovolenou, prodloužený víkend nebo se vypravit na celodenní výlet s rodinou. Kromě koupání nebo cyklistiky tu na na vás čeká spousta příjemných překvapení. Jedním z nich je zážitková stezka, která na deseti stanovištích nabízí návštěvníkům venkovní společenské hry společně se speciálními posilovacími stroji.

Atrakce je určena pro všechny věkové kategorie, původním záměrem jejích autorů bylo zlepšit mezigenerační vztahy v rodině. „Stezka nabízí pohyb, hry a zábavu. Děti budou své babičky a dědečky motivovat k protáhnutí se ve venkovní posilovně, senioři zase vysvětlí svým potomkům tradiční české hry, jako jsou šachy nebo Člověče nezlob se, které si společně zahrají, ovšem v nadměrné velikosti. Cílem je odlákat obě generace od obrazovek, monitorů a nabídnout jim společný zážitek v přírodě“, říká Lukáš Drlík.

Dobrou radu jste si mohli naladit v pondělí 21. července.

autor: pis
Spustit audio