Zadáno pro muže

17. září 2014

Všechno, na co jste se možná báli zeptat, i to, co jste třeba dosud nevěděli, probereme "mezi námi muži" ve čtvrteční Apatyce.

Přivítáme lékaře - urologa Aleše Vidláře, aby popsal, s čím vším mohou muži (a leckdy už velmi mladí) mít trápení.

Ač si to někdy sami muži nepřipouštějí, ač se tomu i ženy mohou občas divit, i tu "silnější polovinu populace" zkrátka může postihnout bolest, nepříjemnost, trápení - po stránce fyzické, často však v propojení s psychikou.

S tím souvisí ovšem i stud, potlačování vlastních potíží a odkládání jejich řešení; co hůř, hledá-li muž aspoň nějaké řešení, mnohdy se spokojí se samoléčbou ve formě "zázraku z reklamy".

Překvapivě málokdy se téma Mužské zdraví otevírá. A když už, často slýcháme výhradně o potížích s prostatou. Je potřebné o nich vědět. Nemusíme však u nich zdaleka zůstávat.

Erektilní dysfunkce (poruchy erekce), závažná onemocnění varlat (u mužů až překvapivě mladých), ale také třeba úrazy penisu (zdánlivě kuriozní, avšak odborníky též léčené) - i to řeší odborník urolog u mužských pacientů.

Ano, muži se většinou stydí se zeptat. Někdy už jen přiznat si, že něco není, jak má být. Apatyka přesto nebo právě proto tentokrát nabídne možnost mužské potíže probrat.

autor: Bořek Volný
Spustit audio