Baker Street zazní v Legendách

2. duben 2014

Písnička "Baker Street" Gerryho Raffertyho patří k největším hitům nejen 70. let. Saxofonové sólo z ní bývá často citováno a prodeje alba "City To City", ze kterého pochází, šly díky úspěchu i za oceánem do miliónů. My si nejen základní hit, ale i další písnčky z této skvělé desky připomeneme v Legendách ve středu 2. dubna.

Skotský zpěvák a kytarista Gerry Rafferty zkoušel štěstí v hudební branži od konce 60. let. Dařilo se mu především s projekty The Humblebums a Stealers Wheel, mezi kterými si stačil střihnout i docela vydařený sólový debut, bohužel bez většího komerčního dopadu.

Po rozpadu Stealers Wheel došlo na dlouhé právní tahanice, až v roce 1978 mohl Gerry konečně natočit druhé sólové album. A "City To City" se stalo milníkem, velký hit "Baker Street" ale i prokletím.

O rok později vydané album "Night Owl" je jako celek možná ještě lepší, jenže mu chyběla podobná pecka. Další dekáda už Raffertyho de facto odepsala a v povědomí zůstal jako "one-hit-wonder".

To vše se pokusíme napravit první dubnovou středu po 18 hodině, kdy si z alba "City To City" pustíme hned několik výtečných písní. Na setkání s Gerrym Raffertym vás zve Jirka Matějů.

Spustit audio