Barclay James Harvest v Legendách

9. duben 2014

Skupina Barclay James Harvest se řadí mezi klasiky, které zrodil kvas na sklonku 60. let, a kteří i přes občasné personální peripetie fungují dodnes. Mezi nejlepší momenty jejich nahrávací činnosti patří album "Gone To Earth" z roku 1977, které si představíme ve druhých dubnových Legendách.

Na domácí půdě britských ostrovů to Barclay James Harvest neměli nikdy úplně jednoduché, ostatně jedna z negativních recenzí na jejich koncert v polovině 70. let zapříčinila na dlouhou dobu odmítání jakékoli komunikace skupiny s tiskem. Na druhou stranu ale právě díky ní vznikla finálovka první vinylové strany alba "Gone To Earth", skladba "Poor Man´s Moody Blues".

V německy mluvicích zemích se jim dařilo nacházet velkou podporu a jejich koncerty byly masovou záležitostí. Kombinace smyslu pro melodii s pinkfloydovsky zasněnými plochami na západ od našich hranic padala na úrodou půdu, a když hit "Hymn" dostal až vangelisovskou gradaci, nebylo o úspěchu pochyb.

Písnička otvírající "Gone To Earth" měla vždy velký úspěch i u nás a chybět nebude ani ve středečních Legendách. Po 18 hodině vás k poslechu jednoho z nejlepších alb Barclay James Harvest zve Jirka Matějů, a pokud to nestihnete, můžete si pořad poslechnout i zpětně v našem iRadiu.

Spustit audio