David Koller představil své poslední sólové album v Rockli

8. leden 2016
Mimo formát , Rockle

Bubeník a zpěvák David Koller si z času na čas zahraje s Jasnou pákou a Lucií, největší radost ale může právem mít ze své sólové kariéry. V loni navíc vydal výborné album ČeskosLOVEnsko a formu potvrdil i na turné v závěru roku.

Při zastávce v Olomouci vznikl i rozhovor pro Rockli a řeč přišla i na nejstarší písničku novinky.

„Skladbu Řidič jsem měl už při natáčení minulé desky, ale chyběl text. Teď jsem věděl, že to chci udělat na téma toho šílenství, které na silnicích, zvlášť v Praze, zažíváme,“ naznačil David.

Novinka má silný hitový potenciál, na sóla Davida Kollera neslýchaný, kromě toho se fanouškům dostává do uší i poměrně řízná rocková muzika. „Třeba písnička Ticho měla od začátku kytarový riff, který jsem chtěl vytěžit a podařilo se,“ je David spokojen.

Na desce a koncertním turné hraje i Davidův syn. „On má jako bubeník lepší techniku, než já, ale je nutné dát písničce to, co potřebuje. A ve studiu jsem šéf já,“ usmál se Koller.

„Na koncertech je to dané, on zná dokonale všechny písničky moje i Lucie. Jednou jsme potřebovali záskok a potom už prostě zůstal,“ dodal.

Hned čtyři písničky z nového alba Davida Kollera doprovodily naše povídání s tím, že hity si můžete najít jinde. Ačkoliv - když si to poslechnete, zjistíte, že i tohle jsou vlastně hity.

Spustit audio