Fleret zvolal Hopa Bejbe a vydal stejnojmenné album

2. únor 2016
Mimo formát , Rockle

Valašská skupina Fleret patří už více než tři desítky let k zbožňovaným souborům u nás. Čas uzrál pro novou desku a jedenáctka písniček byla záhy na světě. Nad novou kolekcí jsme se sešli s lídrem kapely Zdeňkem Hrachovým a došlo i na pověstný kaléšek.

Kde se vzal název novinky Hopa Bejbe? „To je takový náš pokřik. Dávné modly Black Sabbath nebo Led Zeppelin mají také své, Ozzy pořád vykřikuje All right now! a Plant zase Bejbe, bejbe, bejbe. My jsme na sebe s rytmikou vždy volali Hopa a já přidal bejbe. A teď jsme to dali do názvu,“ říká Zdeněk.

Jako hit se hned po prvním poslechu jeví písnička Kateřině. "To je starší kousek, který jsme kdysi udělali s Vlastou Redlem. Přestože jsme ji téměř nehráli, lidé na ni pořád vzpomínali. Tak jsem ji donesl klukům, jim se líbila, udělali jsme modernější aranžmá a nahráli," vysvětluje Hrachový.

Na konci alba jsou i tři písničky z koncertního záznamu z roku 1987. „Jeden fanoušek nám ho poslal a připadal mi dobrý, škoda ho nechat jen tak zapadnout. Tak jsme tři písničky včetně Hlavy XXII přidali jako bonus,“ objasnil Zdeněk.

Velkou radostí pro fanoušky je i vydání kromě CD i na vinylu, přičemž výsledný mastering Marek Hoblík upravil pro každé médium zvlášť. Novinka Fleretu se poslouchá výtečně, a když přidáte kaléšek trnkovice, není co řešit!

Spustit audio