Hitmaker Ota Balage našel inspiraci v mladé zpěvačce

4. srpen 2015
Mimo formát , Rockle

Pro Báru Basikovou napsal Souměrnou, pro Novou Růži Anděla Fantazie a Kariéru, pro BSP evergreen Země vzdálená, sám bodoval v duetu s Basikovou Jesus. Ota Baláž, který pod svým pseudonymem postavil novou kapelu Balage Band.

Inspirací mu byla zpěvačka Tereza. „Učil jsem ji na konzervatoři a v ročníku všechny jasně převyšovala. Slíbil jsem jí písničku a nakonec postavil i kapelu z výborných muzikantů,“ přiblížil vznik kapely Ota, který dále hraje s obnovenou Novou Růží a také BSP.

„BSP byl projekt, ke kterému jsem přemluvil Michala Pavlíčka, když jsem objevil Kamila Střihavku. Rádi bychom si dali pauzu, ve které snad připravíme třetí album. Nová Růže se dala znovu dohromady po více než 20 letech a ohlasy jsou zatím hodně dobré. Tak uvidíme, jestli z toho bude něco víc,“ říká Balage.

S novou skupinou Balage Band zatím natočili singl. „V dnešní internetové době není kam spěchat. Uvidíme, jak se písničky chytnou, když budou peníze, uděláme klip a potom třeba i regulérní album,“ myslí si Ota kterého koncerty stále zjevně baví.

A je třeba říct, že písnička Zeměkoule nese jeho tradiční hitmakerovský rukopis, který podtrhují neodiskutovatelné pěvecké kvality Terezy. Ještě jste neslyšeli? Tak přiložte ucho...

Spustit audio