Italským Hungryheart dokonale sedí melodický rock amerického střihu

17. duben 2016
Mimo formát , Rockle

Dirty Italian Job je název třetího alba skupiny Hungryheart, která z domovské Itálie získává stále více fanoušků po celém světě. Kytarista Mario Percudani a basák Stefano Scola svou novinku představili i posluchačům Rockle.

Hungryheart hrají melodický rock s kořeny na americké scéně přelomu 70. a 80. let. Tehdy se zrodily pojmy pompézní rock a AOR (rock pro dospělé), které utvářely kapely jako Boston, Journey, Foreigner a mnohé další.

Sepjetí italské skupiny s touto scénou podtrhuje natočení coververze písničky Bad Love. „Vždy se nám tahle skladba Erica Claptona líbila. Spoluautorem je kytarista a klávesák skupiny Foreigner Mick Jones a styl, jakým je napsaná, je nám velmi blízký,“ vysvětluje Mario Percudani.

Jde ale o jedinou převzatou písničku na novince Hungryheart Dirty Italian Job. Vlastní materiál kapely vás rychle přesvědčí, že je třeba s nimi počítat. „Máme hodně dobré ohlasy z celého světa, hrajeme ve Švýcarsku, Německu a třeba přijedeme i k vám,“ uzavřel Mario.

Že Dirty Italian Job patří mezi nejlepší žánrové desky roku 2015 je nasnadě. Hungryheart ví, co chtějí hrát, a dělají to hodně dobře.

Spustit audio