Janek Ledecký po všech těch letech má nové album

3. leden 2016
Mimo formát , Rockle

Dlouhých deset let trvalo, než Janek Ledecký vydal nové sólové album. Psal muzikály, vycházely nejrůznější kompilace, ale až letos konečně nová deska Na konci duhy. A je třeba říct, že Janek tam našel onen pohádkový hrnec peněz v podobě povedených písniček.

Kritika ani fanoušci nad novinkou nešetří chválou. „Měl jsem tu možnost nahrávat v Anglii a vlastně nechápu, proč jsem si to nedopřál už dřív,“ přiznává Ledecký. Po skupině Chinaski se vydal na stejné místo a čtyři natočené písničky se staly dobrým odrazovým můstkem pro zbytek alba.

„Byla to velká výzva pro mě a Honzu Ponocného, aby ty písničky odsud nezněly hůř, než ty natočené za kanálem, a řekl bych, že to vyšlo,“ říká spokojeně Janek. Pod jednu písničku se podepsal i jeho syn.

„Jonáš nasamploval do dema písničky rytmiku Prince, a protože to nikdo nenatočil líp, nechal jsem to tak,“ dodal Ledecký.

Jasným hitem číslo 1 je pilotní singl Já se vracím. „Pobavilo mě, jak se název této písničky v souvislosti se mnou často objevuje. Měl jsem ji hotovou už dřív. Když jsem točil album duetů, přinesl jsem ji na firmu. Tam řekli ne, tahle bude až na sólo,“ popisuje jeden z impulsů pro vznik desky.

Osobně beru novinku Janka Ledeckého za milé překvapení roku 2016. Takového množství silných písní a hitů jsem se od něj (přiznávám) nenadál. Malou ochutnávku a rozhovor s Jankem Ledeckým si můžete poslechnout v naší Rockli.

Spustit audio