Skupina IAN nadchla akustickým provedením tanečního hitu Hey Girl

3. květen 2016

Strhující, vygradované a pouze ve dvou. Takové bylo vystoupení skupiny Ian v rámci Koncertních střed Českého rozhlasu Olomouc. Aktuální kvartet se kvůli nemocem smrskl na duo, ve kterém před lety začínali, na síle to ale večeru rozhodně neubralo.

Když mi Ian Yvese večer před koncertem volal, že asi budeme muset koncert zrušit, protože má 38,5 horečku a kapela je na tom obdobně, polil mě horký pot. Chvíli jsme hovořili a nakonec se domluvili alespoň na základní dvojici.

„Klávesista by to opravdu nedal a mít bicí jen ke kytaře a čelu v našem případě není moc dobré,“ přiznal Yvese. Vše tedy bylo jako na začátku v roce 2014, kdy takhle ve dvou začínali a vyhráli Youtube fest, nebo zvládli hraní na velkých festivalech.

Během večera zněly písničky z debutového alba Voyage, včetně otvíráku desky a singlu She. Skupina se ale právem pochlubila i novou výtečnou písničkou pro soutěž Eurovize (safra, proč to neklaplo?) a nezapomnělo se ani na hit Hey Girl.

IAN v Olomouci

„Byla to původně jen legrace. Říkali jsme si, že by bylo super dosáhnout na šestimístný počet zhlédnutí. A dnes je písnička daleko za milionem,“ řekl k domácímu tanečnímu šlágru loňského roku Yvese. Schválně si porovnejte video verzi s tím, jak písnička zněla na koncertě.

Prostě se na koncert podívejte, byla to jízda.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.