Martin Kratochvíl představuje nové album skupiny Jazz Q Talisman

6. duben 2016
Mimo formát , Rockle

Legenda domácího jazzrocku skupina Jazz Q se má k světu. Po úspěchu comebackového alba Znovu Martin Kratochvíl připravil nový materiál, ze kterého se nakonec tucet skladeb objevil na nové desce Talisman.

Zatímco CD už je od přelomu února a března k mání, na vinyl si fanoušci musí počkat až do konce dubna. „Loděnice jsou doslova zavaleny, elpíčka jsou znovu módní a čekací doby jsou skoro jako za komančů,“ směje se Martin Kratochvíl.

Na albu Talisman chtěl Martin zachytit kouzlo okamžiku. „Rozhodl jsem se tentokrát odjet na chalupu a tam dát dohromady celý materiál. Zavřel jsem se a během pár dní napsal asi dvacet skladeb, ze kterých jsme s kapelou vybrali finální tucet,“ prozradil Martin.

Talisman je opět výhradně instrumentální album, přestože se v minulých letech mluvilo o možnosti nové desky Jazz Q s Oskarem Petrem. „S Oskarem chystáme na jaře natáčení koncertního alba, kde kromě starších věcí budou i novinky,“ slíbil Kratochvíl.

Do té doby si užijte už vydaný Talisman. Jako ochutnávku můžete brát i čtyři skladby, které zazněly v Rockli Českého rozhlasu Olomouc.

Spustit audio