Novinka metalových bohů Judas Priest v Legendách

23. červenec 2014

Judas Priest si letos připomínají 40. výročí vydání debutu. Po neslavně přijatých deskách posledních dvou dekád hlásí návrat ke klasice albem "Redeemer Of Souls", ze kterého si budeme hrát i ve středečních Legendách.

Předchozí koncepční album "Nostradamus" mělo ráz rockové opery, což příliš nešlo pod nos fanouškům Judas Priest. Odklon od klasických desek 80. let, se kterými skupina pomáhala definovat termín heavy-metal, byl velký. Chyběla přímočarost, energie. I proto z kapely odešel zakládající člen K. K. Downing, zbytek se ale semknul, přijal nového kytaristu a proklamoval návrat ke kořenům.

Většina fanoušků už nic zásadního nečekala, o to příjemnějším překvapením novinka "Redeemer Of Souls" je. Rob Halford už sice není (a zcela zákonitě, po tolika letech!) tím pěvcem jako kdysi, ovšem na přesvědčivosti neztratil a kapela za ním znovu jede jako dobře namazaný stroj. Své nejsilnější momenty kariéry Judas Priest nepřebíjí, ovšem už k nim nehledí jen z uctivé vzdálenosti.

Pokud by toto měla být rozlučková deska někdejších metalových bohů, bylo tak učiněno se ctí. Novinka minimálně za slyšení stojí, o čemž jste se mohli přesvědčit ve středu 23. července v Legendách České rozhlasu Olomouc po 18 hodině.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.