Old Boys Poutníci hrají nejen pro countryové pamětníky

9. listopad 2016

Skupina Poutníci je jednou z nejslavnějších českých country & bluegrassových skupin u nás. Odehrála na tisíce koncertů, vydala mnoho desek a jména jako Robert Křesťan nebo Luboš Malina jsou uznávaná i mimo countryové žánry. Písničky a povídání s touto skupinou můžete sledovat ve středu 9. listopadu od 20:00 hodin ve Velkém studiu Českého rozhlasu Olomouc.

František Linhárek a Jiří "Píďa" Látal se potkali v dnes již legární skupině Poutníci, František coby její zakladatel a dlouholetý kapelník a Jirka na postu zpěváka a také úspěšného autora (např. Všem Kryštofům Kolumbům). Časem se jejich hudební cesty v této skupině rozešly, ale zůstalo přátelství a vzájemné setkávání na muzikantských akcích.

Zásadní rozhodnutí pro vznik skupiny Old Boys Poutníci, byl nápad s uspořádáním vzpomínkového koncertu na textaře a konferenciéra skupiny Poutníci, Josefa Prudila.

V podání Old Boys Poutníci si tak můžeme poslechnout písně, které měli Poutníci kdysi dávno ve svém repertoáru a které jsou převážně z autorské dílny právě Josefa Prudila.

Kromě koncertů na festivalech a samostatných recitálech vydali v květnu 2010 album "...o velkém loučení". Obsahuje 15 písní, z nichž 14 textů napsal Josef Prudil. Hudba je z velké části dílem Jiřího Látala. Na středečním koncertě uslyšíme nejen některé z těchto písní, ale i řadu slavných „poutnických“ hitů.

Ols Boys Poutníci hrají ve složení: František Linhárek – kytara, zpěv, Jiří Látal – kytara, zpěv, Jiří Kubů – kontrabas, Vojtěch Nosek - housle

autor: Sandy Nosek
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.