Oskar Petr natočil znovu pár hitů a doplnil je novými

2. únor 2015
Mimo formát , Rockle

Zpěvák a skladatel Oskar Petr, kterého můžete znát z Marsyas nebo Jazz Q, jehož hity mají v repertoáru Lucie nebo Aneta Langerová, stále tvoří a koncertuje i sám za sebe. Album "Jsme starý jako děti" představil i v naší Rockli.

Deska vznikla na objednávku pana Luboše Houdka z vydavatelství Galén. Opírá se o skladby z alba Fabrica Atomica, ale je tam i pár písní z dob Marsyasu, jeden cover Karla Kryla a tři dosud nenatočené věci.

"Vzniklo to jako položivé akustické album, které dokládalo můj současný koncertní repertoár," vysvětlil Oskar. Tři novinky v závěru CD jsou znovu jedna lepší než druhá.

"Na Proglasu bylo "Ulpíván" číslo 2 za celý rok, titulní "Jsme starý jako děti" už pár let má, natočena ale byla až tady," vysvětluje zpěvák. Já dodám, že "Na cestu je dám" je zase nádherná vánoční písnička a nezbývá, než si přát, ať nás v příštích letech oblažuje ve svátečním čase. Na obzoru (už nějaký čas) je regulérní nové album, které se snad bude jmenovat "Černý pelikán".

"Já už jsem dokonce někde avizoval, že už to vychází, ale letos už to určitě bude," slíbil Oskar Petr a nám nezbývá, než se znovu těšit na celou řadu dobře utajených rádiových hitů.

Spustit audio