Petr Kolář konečně natočil album pro rockové fanoušky

21. leden 2016
Mimo formát , Rockle

Dlouhá léta rockoví fanoušci doufali, že Petr Kolář konečně natočí z gruntu dobrou bigbeatovou desku. Ten si konečně řekl: A proč ne, desce dal stejný název a srdce milovníků klasického rocku konečně zaplesala. Novinku představila i pondělní Rockle.

„Já jsem na to album poměrně dlouho čekal, řadovka je to po čtyřech letech,“ říká Petr. „Přesně takovou desku jsem chtěl udělat. Mám rád klasický bigbít 70. let a konečně jsem našel někoho, s kým jsem to dokázal dotáhnout do konce,“ dodal.

Důležitou součástí desky je legenda domácí rockové kytary Miloš Dodo Doležal. Je spoluautorem všech písní, nahrál všechny kytary. „Potkali jsme se před dvěma lety na jednom projektu. Sedli jsme si hudebně i žánrově. Vůbec neváhal a plácli jsme si,“ vzpomíná na vznik spolupráce Kolář.

Petr je znám jako úspěšný interpret balad, které nechybí ani na nové desce, Miloš jim ale svou kytarou dal patřičný rockový říz. „Rádia ode mě hrají jen pomalé věci a na koncertě pak jsou lidé překvapeni, že jsme rockoví. I proto bych chtěl, aby se z novinky hrála nějaká rychlejší,“ doufá zpěvák.

Malou ochutnávku v podobě čtyř písní z nové desky A proč ne si můžete kromě povídání s Petrem Kolářem poslechnout v Rockli. Byť ani v tomto případě mi to nedalo a jednu pomalou jsem na závěr prostě dát musel.

Spustit audio