Posloucháte hudbu pro radost? Právě takovou hrají The Giant Mountains Band

17. duben 2016

Vynikající bluegrass v nejčistší podobě ve vrcholně tradičním nástrojovém obsazení a oblecích. Taková jsou vystoupení Giant Mountains Band, kteří dokázali zaplnit do posledního místa Velké studio Českého rozhlasu Olomouc.

Pětice muzikantů z jižních Čech v dokonale blugrassovém nástrojovém obsazení basa, kytara, mandolína, banjo a housle podtrhla stylovost - kromě obleků - kompaktním semknutím se kolem jediného zpěvového mikrofonu.

Bylo znát, že to Giant Mountains Band skvěle ladí i po odchodu Američana Luciena G. Holmese, kterého nahradil Petr Šimek. „Na mandolínu jsem před tím nikdy nehrál, ale nabídku kluků nešlo odmítnout,“ usmívá se dnes.

I po 13 letech od založení se kapela hraním viditelně baví. „Odchodem Luciena vyvstala otázka, kdo bude psát nové písničky. Naštěstí to vypadá, že autorský potenciál v kapele je,“ naznačil Petr Poláček, který je v kapele od samého začátku.

Chcete se nechat unést strhujícím koncertem výborných muzikantů? Stačí se podívat na záznam vystoupení Giant Mountains Band v rámci Koncertních střed Českého rozhlasu Olomouc na YouTube.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.