Přerovská skupina NSOS se vrací s výtečným albem Dnem za dnem

13. květen 2016
Mimo formát , Rockle

Ještě jako pop-punková naděje navštívili NSOS v roce 2010 pořad Rockle Českého rozhlasu Olomouc. Něco se ale zadrhlo ve stroji a kapela se uložila k zimnímu spánku. O to větším překvapením pro mě bylo krásný digipack jejich novinky Dnem za dnem.

Nečekané probuzení přišlo v závěru loňského roku se singlem Spalme, ve které pobroukává syntezátor a dodává skladbě hitový rozměr. Následovaly další písničkové ochutnávky a nakonec i regulérní album s tuctem novinek.

Kdo by očekával tradiční pop-punk, nebude potěšen. „Během let přestávky naše původní publikum odrostlo, má jiné starosti, a tak jsme si řekli, že se nenecháme ničím svazovat. Natočili jsme písničky, které by nám dřív neprošly, ale stojíme si za nimi,“ vysvětluje baskytarista Cágo.

Hitový potenciál deska nezapře. K průlomu do rádií chybí zkušenější producentský dohled, který by dokázal třeba takovou písničku jako je Co bude dál, zkrátit a lehce uhladit. Na druhou stranu má nahrávka potřebnou dávku syrovosti a autentičnosti.

A samozřejmě je potřeba zdůraznit krásu fyzického nosiče. Krásná grafika a nové pojetí typografie názvu skupiny. „Dlouho jsem se tím trápil, až nad ránem moje přítelkyně vzala fixu a bylo to dokonalé,“ vysvětlil Cágo.

NSOS jsou i jinak noví. Prošli si svým Dnem za dnem, a pokud u vás budou hrát, zajděte na ně. Nebo si sežeňte desku.

Spustit audio