Rockle představí koncertní CD Jazz Q

6. duben 2014
Mimo formát , Rockle

V polovině 70. let byli Jazz Q v parádní formě. Jazz - rocková horečka vrcholila a Martin Kratochvíl a spol. se mohli na pódium postavit prakticky s kýmkoli ze světové špičky a neztratili by se.

Jako důkaz můžete brát aktuálně vydaný záznam koncertu v Bratislavě z roku 1975, ještě se zpěvačkou Joan Duggan a silným rockovým nádechem. Koncertní záznam vyšel pod značkou polskou GAD, která vydala například obsáhlou kolekci CD i u nás populárních SBB.

"Sami si ten záznam z 2. února 1975 z Bratislavy našli. Deska má ve světě příznivé recenze. Jeden Ir dokonce napsal, že Kratochvíl byl celá světelná léta před zbytkem Evropy," směje se dnes protagonista kapely.

"Chtěl jsem mu napsat, že je škoda, že to nenapsal tehdy, ale možná že ani nebyl na světě," dodal Martin Kratochvíl. Na tři skladby z CD, vynikající otvírák "Živí se diví", cobhamův "Stratus" a bluesovou "Lonesome" se můžete těšit první dubnové pondělí, kdy vás na novinku Jazz Q a povídání s Martinem Kratochvílem v Rockli zve Jirka Matějů. Začínáme jako obvykle krátce po 18 hodině.

Spustit audio