Rockle představila nové CD Ascendancy

2. září 2014
Mimo formát , Rockle

Zpěvák vsetínské skupiny Ascendancy Ivan Jakubo přivezl druhé album jedné z nejlepších progmetalových kapel u nás.

Koncepční "The Amazing Ascendancy vs. Count Illuminatus" je rozděleno do dvou částí a malou ochutnávku z něj si můžete poslechnout i v Rockli ČRo Olomouc.

Celý koncept, který se i díky výtvarnému zpracování CD dotýká komiksových příběhů z poloviny minulého století, dal dohromady kytarista Ascendancy Libor Kukula.

"Nějaký čas už to nosil v hlavě, ale rozhodně nejde o nějaké retro. Vždyť v kinech teď běží "Kapitán America", "Spiderman" a podobné filmy, které čerpají z podobných pramenů," uvedl Jakubo.

Kapela chce obsah alba podtrhnout i zvláštním pojetím koncertů. "Už jsou hotové kostýmy, na dalším se pracuje," dodal Jakubo před brněnským křtem alba, který se skuteční v sobotu 6. září v Brně Na Melodce. Album je výtečné, o výjimečnosti koncertů netřeba pochybovat.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.