Rockle představila novinky na CD

4. březen 2014
Mimo formát , Rockle

První březnová Rockle v pondělí 3. března částečně i kvůli krátkému únoru představila nejen novinky na CD, ale také přinesla dobré zprávy o chystaných koncertech v Olomouci. Už za necelé dva týdny tady vystoupí tvůrce drtivé většiny hitů skupiny Uriah Heep Ken Hensley se sólovým programem a o další týden později legenda melodického rocku, němečtí Wild Frontier, jejichž skladba pořad zahájila.

Výtečnou novinkou "Precious Metal" se hlásí také House Of Lords, které i po čtvrt století stále baví koncertovat. Před lety zahráli ve Zlíně, letos na jaře by se měli zastavit v Olomouci.

Michael Kocáb se v tvůrčí pauze Pražského výběru dal dohromady s australským kytaristou Glennem Proudfootem a vytvořili velmi silný materiál, který navíc podpořila rytmika světových parametrů Donati - Sheehan. Album "Aftershocks" sklízí zasloužené ovace a jak Michael prozradil, chladný nezůstává ani okolní svět. Na povídání s Kocábem a více písní se můžete těšit v některé z příštích Rocklí.

Paradoxně tahle deska vyšla prakticky souběžně s novinkou skupiny Motorhead "Aftershock". A právě novinku Lemmyho a spol. jsem tentokrát zvolil albem týdne. Motorhead mají stále úžasnou energii, její lídr Lemmy Kilmister snad vůbec nestárne a novinku může směle postavit vedle majstrštyků ze 70. let. Navíc se na novince nebojí občas stáhnou nohu z plynu, což je jen ku prospěchu každého posluchače. Dokonalá jízda!

Spustit audio