Skupina Houpací koně představila v Rockli svůj Everest

16. prosinec 2014
Mimo formát , Rockle

Skupina Houpací koně už více než dvě desítky let vyráží ze své základny v Ústí nad Labem do celé republiky, aby v klubech prezentovala svůj syrový přístup ke kytarové muzice. Fanoušků má po zásluze stále více, k čemuž přispěla výtečná poslední studiovka "Everest".

Loňská deska přinesla skupině i několik nominací na prestižní domácí ceny. Svět se nezbořil, ale o věčných outsiderech naší scény začalo být přece jen víc slyšet. Zaslouženě, obě stěny (a vlastně i strany) "Everestu" na bílém vinylu jsou prostě úchvatné.

Ač hned v úvodní písni přiznávají věk na půl cesty mezi čtyřicítkou a padesátkou, svou energií a nábojem by dokázali strčit do kapsy o polovinu mladší konkurenci. Samostatnou kapitolou je potom hloubka a sugestivnost textů písniček.

Je jen na vaší imaginaci, kam se necháte unést. Houpací koně jsou sice stále dobře utajeným klenotem českých kytarovek, o to větší radost z jejich objevení ale můžete mít. Zda se chystají na novou desku, i to se dovíte v rozhovoru se zpěvákem kapely Jiřím Imlaufem.

Spustit audio