Skupina UDG si v Rockli připomněla desítku od debutu

12. prosinec 2014
Mimo formát , Rockle

Mezi nejlepší klubové kapely u nás patří už dlouhá léta skupina UDG, která před časem navštívila spolu s Voxelem olomoucký U-klub a znovu potvrdila, že její set je strhující. Koncert jsme využili k rozhovoru s Tomášem "Jugim" Staňkem k návštěvě Rockle.

Fanoušci UDG si letos připomínají 10. výročí vydání debutového alba, což by mohlo vést třeba k přehrání jejího obsahu na kocertech. "Je pravda, že občas se takové projekty objeví, ale my jsme o tom neuvažovali," zasmál se Jugi nad touto možností.

Skupina v loňském roce připravila desku "Akrobat" a výrazně posunula svůj zvuk směrem k aktuálním trendům. "Chtěli jsme se pohnout kupředu, jenže bohužel to s sebou přineslo určitou ztrátu autentičnosti, kterou naše desky měly. Citelně fanoušci pocítili absenci saxofonu," přiznal bubeník kapely.

UDG se mohou pyšnit nadprůměrnou kolekcí videoklipů, když z "Akrobata" se obrazového ztvárnění dočkaly už tři písničky. "Je zajímavé, že úspěšnost klipů nijak nesouvisí s pracností natáčení. Některé jednoduché věci mají super sledovanost, jindy na klipu maká velký štáb a mine se to účinkem," všiml si Jugi.

Spustit audio