Springsteenova dvojka už dávno složila reparát

10. září 2014

Druhé album Bruce Springsteena "The Wild, The Innocent And The E Street Shuffle" v době svého vydání v roce 1973 i přes příznivé recenze u posluchačů propadlo. Nechybělo mnoho a nad jednou z největších hvězd posledních dekád se zavřela.

Hned následující titul vše obrátil a také z prvotin se časem stala klasika. Když se dnes podíváte prakticky kamkoli, druhé album má stejně jako většina tvorby Bosse z prvních patnácti let vydávání plný počet hvězd. Dvojka dokázala projít testem času a řadí se mezi klasiku, byť člověk umí pochopit, proč se tehdy nad ní na pultech prodejen snášel prach.

Scházel jí chytlavý singl, výtečná "Rosalita" bledla před jízdou, jakou uměla být na koncertech. V doprovodné kapele ještě nebyl pianový čaroděj Roy Bittan, chyběl sólový kytarista. Na albu zachycené písničky ale byly, jsou a budou dobré. I díky klasickému zvuku 70. let s dechy, rozmáchlou epičností a nepřekonatelnému saxofonu mohutného černocha Clarence Clemonse.

Nenechte si ujít setkání s deskou, kterou si zpětně pořizují další a další generace fanoušků. Na dvojku Springsteena vás zveme ve středu 10. září po 18. hodině.

Spustit audio