Tichá dohoda buší pěstí do stolu: I po 30 letech jsme pořád tady

22. duben 2016
Mimo formát , Rockle

Své třicáté výročí vzniku slaví skupina Tichá dohoda tím nejlepším způsobem, tedy novými písničkami. Nadupanou Achtung 30! doplňuje jako z konce 60. let vystřižená Zlatá ryba a tradičně „dohodovsky“ hitová Zas pryč tě tvý nohy táhnou.

Do další desetiletky skupina vstupuje s novou zpěvačkou. „Když nás už podruhé před časem opustila Blanka Šrůmová, nabídl jsem roli zpěvačky Zuzaně Vintrové a ona souhlasila. Písně Tichá dohoda prostě zpěvačku potřebují,“ vysvětlil kytarista a skladatel Dan Šustr.

Kromě třech nových, už vydaných písniček kapela chystá album. „Během jara bychom měli něco natáčet a někdy na podzim by mohlo být nové album. Ale uvidíme, jak to půjde, různých faktorů je ve hře ještě hodně,“ naznačil Dan.

Ve studiu Českého rozhlasu Olomouc natočili Dan a Zuzana pár písní unplugged. „Beru to jako promo našeho comebacku. Proto i ta stylizace s třásněmi a kloboukem do jakéhosi country dua, ale tohle je výjimka. Tichá dohoda je regulérní kapela a tak i budeme hrát,“ říká Šustr.

Se Zuzanou jim to ale docela sluší. „Nevylučuji, že třeba v budoucnu nebudeme občas hrát jen ve dvou s kytarami, ale jen pod svými jmény. Máme spoustu společných oblíbených písní a interpretů, baví nás to, ale tohle bude mimo Tichou dohodu,“ uzavřel Dan.

Mimochodem - při jejich návštěvě jsem s Danem mluvil o hitovém potenciálu písničky Zas pryč tě tvý nohy táhnou. A po pár týdnech se ocitla na špici jedné z domácích hitparád. Bude nová Marioneta?

Spustit audio