V Praze točené "oranžové" album SBB zazní v Legendách

26. listopad 2014

Úterý 25. listopadu 2014 bylo výjimečným datem pro všechny fanoušky polské skupiny SBB. Více než 500 se jich sjelo do olomouckého klubu S-Cube, aby si spolu s Českým rozhlasem Olomouc připomněli památné koncerty ze 70. let.

Po úžasném živém zážitku si pustíme v Legendách desku, kterou skupina natočila v roce 1977 ve studiu Mozarteum. V sedmé dekádě minulého století SBB jezdili po celé Evropě, v různých zemích točili také studiová alba.

Jedno vyšlo u východoněmecké Amigy, další se točilo v západoněmeckém Hannoveru, jedno z nejlepších potom v roce 1977 v pražském studiu Mozarteum. Od 12. do 22. dubna tehdy byly natočeny dvě bezmála 20 minutové kompozice, které pokryly každá jednu vinylovou stranu.

Podle první s názvem "Wolanie o brzek szkla" se deska mezi fanoušky jmenovala. Kapela tehdy natočila i dvě kratší skladby, které se objevily na samostatném singlu.

Na jednu singlovou a jednu albovou klasiku SBB se můžete těšit v dalším vydání Legend a já jen zdravím fanoušky, kteří se k pořadu hlásili osobně i v S-Cube. Radujte se z báječné muziky na rozhlasových vlnách a bonus si nadělte z vlastních vinylů.

Spustit audio