Vladivojna La Chia odhalila Tajemství (s)prostěradel

1. prosinec 2014
Mimo formát , Rockle

Charismatická umělkyně Vladivojna La Chia aktuálně boduje spolu s Matějem Ruppertem duetem "Holka", který vznikl pro seriál "Až po uši" Jana Hřebejka. Kromě toho ale letos vydala i výborné album "Tajemství (s)prostěradel", nad kterým se s ní v Rockli sešel Jirka Matějů.

Desku si Vladivojna sama natočila na ztraceném statku kdesi na Vysočině, vydala a CD doprovází vlastními kresbami. "Když už si CD bude chtít někdo koupit, chtěla jsem, aby si mohl vybrat i svůj obal. Je s tím hodně práce, ale je to zvláštní proces. Některé jsou černobílé, některé barevné, k některým věcem se doslova promalovávám," říká zpěvačka.

Kdysi začínala v Ostravě s kapelou Banana, se kterou natočila tři ceněná alba. "Bylo to šest velmi intenzivních let, která skončila dost těžkým rozchodem, po šesti letech jsme se teď dali zase dohromady, zatím máme šest koncertů, sešli jsme se na šedesátinách jednoho kamaráda, prostě magické šestky," směje se Vladivojna.

Ale zpět k "Tajemství (s)prostěradel". Ke každé písni vznikl i videoklip, prostě umělecké dílo dotažené do posledního detailu. Minimálně k poslechu těchto zajímavých písniček vás láká naše první prosincová Rockle.

Spustit audio