Ze skvělého bluegrassu Heartbeats se vám rozbuší srdce

18. prosinec 2016

Bratislavská bluegrassová skupina Heartbeats se přes krátkou dobu existence zapsala do povědomí nejen bluegrassových fanoušků na Slovensku, ale i u nás. Tvoří ji špičkoví instrumentalisté, kteří získali své zkušenosti v jiných, hudebními publicisty ceněných slovenských skupinách. Podívejte se na video z jejich koncertu v Olomouci.

Vznikli v roce 2015 z uznávaných slovenských hudebníků žijících v okolí Bratislavy, které spojuje nadšení z bluegrassu a akustické muziky s tím, že se snaží u přejatých i autorských písní a skladeb o vlastní, originální zvuk.

Během roku existence hráli na řadě festivalů a přehlídek, mnozí její členové jsou zváni jako lektoři workshopů nejen na Slovensku, ale i v Maďarsku nebo na bluegrassových dílnách u nás.

Heartbeats hrají ve složení: Soňa Švecová – zpěv, Vlado Križan - kytara, zpěv, Michal Barok - mandolína, zpěv, Pavol Matej – housle, Dodo Jágerský – kontrabas, Filip Baťo - banjo.

Na letošním Banjo jamboree nás jednoznačně přesvědčili o tom, že si nejen zaslouží pozvání do Olomouce, ale že budou ozdobou tohoto muzikantského roku.

autor: Sandy Nosek
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka