Den Pavla Nováka - přijďte na koncert k jeho poctě

5. březen 2014

Legendárního přerovského zpěváka Pavla Nováka, který by se v březnu dožil sedmdesátin, si ve vysílání připomínáme celý 10. týden letošního roku a vše vyvrcholí 8. března Dnem Pavla Nováka!

Už od pondělí vzpomínají osobnosti v ranním seriálu (každý den v 6:20) na "Hanáckého zlatého slavíka", kterému jsou věnovány i středeční Legendy od 18 hodin. Jeho druhé album "Cesty" patří k tomu nejlepšímu, co se u nás na přelomu 60. a 70. let na dlouhohrajících deskách objevilo.

Sobotní vysílání potom bude po celý den patřit vzpomínkám na Pavla Nováka a také jeho písničkám, navíc pro vás chystáme dva stěžejními pořady.

Lady magazín Ivany Plíhalové vám hodinu před polednem přiblíží Pavlův život ženskýma očima, konkrétně očima dcery a vnučky. Večer potom vše vyvrcholí od 19:00 hodin live koncertem Pavla Nováka mladšího, ve skupině The Aeronauts zase hraje vnuk Lukáš Jochymek a jako speciální host vystoupí oblíbený Jaroslav Wykrent.

Ale to není vše! Obnovené premiéry se dočká také šestidílná četba na pokračování nazvaná Jak jsem zpíval klokanům. Pavel Novák ji před mikrofonem olomouckého rozhlasu načetl v roce 1997. S humorem a nadhledem sobě vlastním v ní vypráví o turné pro české krajany v Austrálii, kterou projel křížem krážem. Posluchačům Českého rozhlasu Olomouc ji nabídneme každou neděli od 9. března v 18.05 hodin.

Poslouchejte nás a přijďte k nám do Velkého studia na Horní nám. 21 na koncert věnovaný poctě Pavlu Novákovi v sobotu 8. března od 19:00 hodin! VSTUP JE VOLNÝ!

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.