Hope Astronaut chce mít svou vlastní škatulku

2. březen 2015

Každý člen olomoucké party Hope Astronaut má jiné hudební vzory. Přesto se zdá, že společně vycházejí z akustických a folkových kořenů, spíše ale z těch anglosaských nebo keltských. V textech a v atmosféře jejich písní se zrcadlí niterné pocity z běžného života včetně odrazů všemožných podob lidských vztahů. Pro svůj žánr si kapela vymyslela krásnou vlastní škatulku: acoustic-soul.

Jak asi taková "akustická duše" zní a vypadá naživo? Podívejte se na vystoupení Hope Astronaut v olomouckém rozhlasovém studiu:

V roce 2009, tedy hned po svém vzniku natočili své první EP In Liverpool - a kde jinde, než v anglickém Liverpoolu? Ve studiu ale pracovala jen dvojice zakladatelů a kamarád z finské kapely Kaspar, Tuomas Hakkarainen. O dva roky později - to už v opravdu skupinovém pojetí - přišla na svět regulérní debutová deska Songs for Mirrors. K singlu Anyone Can Shine natočili Hope Astronaut svůj první videoklip.

Druhé osmiskladbové CD Someone's Missing dokončili vloni a potvrdili, že jsou stále na vzestupu. Desku mixoval v Helsinkách starý známý Tuomas Hakkarainen a o mastering se následně postaral Dan Václavek, který má ve svém portfoliu například alba projektu Floex nebo skupin Nierika či Kryštof. Nové písně mají jak akustický nádech, tak rockové koření, a často jim dominuje violoncello nebo saxofon.

Spustit audio